Participatie-inkomen beter alternatief dan basisinkomen?

Is het basisinkomen hét antwoord op de vele en grote veranderingen in economie en samenleving? De hoogleraren Raymond Gradus en Govert Buijs denken dat een participatie-inkomen een beter alternatief is.

“Participatie-inkomen beter alternatief dan basisinkomen?” verder lezen

Turkije: welkome poortwachter of moeilijke partner?

Sinds kort pakken de EU en Turkije de vluchtelingencrisis gezamelijk aan. Erg vlotjes verloopt dat nog niet, schrijft OneWorld correspondent Joris Leverink. Een understatement als je zijn verhaal leest.
“Ik word zonder aanklacht vastgehouden en heb geen idee hoe lang ik hier moet blijven.” De Syrische vluchteling Ahmadis is om voor hem onduidelijke redenen opgesloten in een Turks detentiecentrum. Onderzoekers van de BBC hebben sterke aanwijzingen dat… “Turkije: welkome poortwachter of moeilijke partner?” verder lezen

Kunstenaar Itamar Gilboa spoort aan om na te denken over wat we eten (en weggooien)

Per jaar sterven er meer mensen aan honger dan aan welke ziekte dan ook. Tegelijkertijd is overconsumptie een probleem: per jaar wordt meer dan 1,3 miljard ton voedsel weggegooid.
Kunstenaar Itamar Gilboa wilde hier iets aan doen. En verandering begint vaak bij bewustwording, dus documenteerde hij alles wat hij zelf in een jaar heeft gegeten. Van iedere boterham, stuk chocola en knoflookteen maakte hij vervolgens een gipsen beeldje, om te laten zien hoeveel het eigenlijk is. De opbrengst van de tentoonstelling gaat naar twee instellingen die zich inzetten tegen honger.

Lees hier  verder in The Optimist »

Oh ja, je kunt het werk van Gilboa zien in de tentoonstelling Food Chain Project van Nieuw Dakota in Amsterdam tot 14 december 2014