“De wanhoop is enorm.” Oproep: End the suffering. End the #SyriaCrisis.

De oorlog in Syrië gaat binnenkort haar zesde wrede jaar in. Tot nu toe zijn 250.000 mensen gedood, hebben meer dan 4,3 miljoen mensen Syrië ontvlucht, zo’n 6,6 miljoen mensen zijn ontheemd binnen eigen land. “De wanhoop is enorm.”
Daarom roepen vandaag meer dan 120 hulporganisaties, waaronder ook CARE, de wereldbevolking op haar stem te laten horen om een einde te maken aan het geweld. End the suffering. End the #SyriaCrisis.
De oproep wordt vandaag naar buiten gebracht door de humanitaire en VN-organisaties en kan ondersteund worden door hem te delen of te retweeten.

“Het leed dat zich op dit moment in Syrië voltrekt, is met geen pen te beschrijven. De wereld heeft de verantwoordelijkheid om nu in actie te komen,” zegt Jan Bouke Wijbrandi, directeur UNICEF Nederland. “Door de wereldwijde oproep hopen we dat een einde aan het conflict dichterbij komt. Laat zien dat het leed in Syrië niet mag voortduren.”

De campagne wordt gevoerd onder de naam: End the suffering. End the #SyriaCrisis.

Stop het lijden

Het dodental van het conflict in Syrië is al tot boven de 250.000 opgelopen. Meer dan 1 miljoen mensen zijn gewond geraakt. Daarnaast zijn er op dit moment alleen in Syrië al 13,5 miljoen mensen – onder wie 6 miljoen kinderen – afhankelijk van noodhulp om te overleven.

“De wanhoop is enorm. Mensen kunnen hun kinderen geen eten geven en horen hoe die ’s avonds liggen te huilen van de honger. Na een tijdje houdt dat op. Dan zijn de kinderen te zwak om te huilen.” vertelt Sonja, CARE medewerker in Jordanië.

Tot nu toe hebben meer dan 4,3 miljoen mensen Syrië ontvlucht, zo’n 6,6 miljoen mensen zijn ontheemd binnen eigen land. Wijbrandi:

“Dit lijden moet stoppen. Nu.”

 

De oproep van hulporganisaties

Grote wereldwijde organisaties als CARE, UNICEF, Save the Children, UNHCR maar ook Nederlandse organisaties als Stichting Vluchteling en Kerk in Actie komen bij elkaar voor deze oproep.

Wat wij vragen:

  • ongelimiteerde toegang tot mensen in nood;
  • humanitaire pauzes en wapenstilstanden zodat noodhulp verstrekt kan worden en gezondheidszorg kan worden verleend;
  • een einde aan de aanvallen op burgerdoelen zodat kinderen veilig naar school kunnen;
  • vrijheid van beweging voor alle burgers en een einde aan de belegeringen door alle partijen.

Kom ook in actie en deel/retweet opFacebook of Twitter.