Genieten van een gematigd en eerlijk leven

José Mujica, bijgenaamd Pepe Mujica, was president van Uruguay van 2010 tot 2015. Hij is een vroegere Tupamaros vrijheidsstrijder in de jaren ’60 en ’70, werd aangehouden en als een gijzelaar van de dictatuur tussen 1973 en 1985 vastgehouden. Pepe Mujica pleit voor een filosofie van een leven gericht op soberheid: leren leven met wat nodig of noodzakelijk en het eerlijkste is.

In deze prachtige 10 minuten durende video heb ik 45 seconden van wijsheid van José Mujica uitgekozen. Hij staat bekend voor het doneren van meer dan 90% van zijn salaris aan goede doelen, en ‘gewoon’ in het algemeen als een zeer goede en bescheiden man die zijn land leidde met waardigheid en eer. Geniet van de clip.

De clip start automatisch op 2 minuten 21 seconden. Wil je de volledige 10 minuten bekijken, klik dan gewoon terug naar het begin van de video.

Dit is een clip uit de 3-delige documentaire MENSELIJK – http: // www.human-themovie.org/